پوشش پرسنل رستوران | اهمیت لباس فرم کارکنان

پوشش پرسنل رستوران

پوشش پرسنل رستوران در کیفیت آن رستوران و حتی کیفیت غذای آن  موثر است چرا که بخش بالایی از بهداشت رستوران بستگی به نظافت پرسنل و پوشش مناسب آنها دارد. به طور مثال هیچ شخصی دوست ندارد مهمانداری برایش غذا بیاورد که لباس کثیف یا لکه داری به تن دارد یا بدتر از آن هیچ کس تحمل دیدن یک تار مو در غذای سفارش داده شده را ندارد، پس باید نظافت و نظم وانضباط پوشش پرسنل به طور دائم چک شود و مرتب باشد.

هم چنین بازدید ها و نظارت های مکرر و گاهی اوقات بی خبر ماموران بهداشت هم رعایت نظافت و پاکیزگی را اجباری و الزامی می کند و چه بسا کوچکترین خدشه ای در این امر باعث جریمه، تعطیلی موقت یا تعطیلی دائم یک واحد غذایی می گردد.

بدین منظور موارد ذیل پیشنهاد می گردد:

1- استفاده از لباس فرم های مخصوص پرسنل:

با توجه به سمت هرکس و اینکه با چه موادی سر و کاردارد، به طور مثال لباس کار آشپز، سرآشپز، مهماندار  یا پرسنل بخش نظافت و پرسنل مربوط به بسته بندی و ارسال و… باید متفاوت باشند.

2- بهداشت فردی:

تمامی افراد شاغل در بخش پخت و پز و سرو غذا، ملزم به پوشاندن مو، استفاده از دستکش، کوتاه کردن ناخن ها و شستشوی مداوم دست ها و استفاده از پیشبند، کلاه و لباس های مناسب با رنگ روشن که کوچک ترین لکه و کثیفی را به سرعت نشان بدهد، هستند.

3- وجود مکان مناسب برای تعویض لباس های بیرون یا لباس کار:

وجود فضایی مانند رختکن که پرسنل به محض ورود به رستوران بتوانند لباس های خود را تعویض کنند ضروری است، برای این منظور چنانچه پرسنل مختلط می باشند وجود رختکن مجزا مخصوص خانم ها و آقایان باید در نظر گرفته شود، هچنین بهتر است به منظور متحدالشکل بودن پرسنل و تفکیک و تشخیص آنها از یکدیگر در هر بخش از یک لباس و رنگ مخصوص استفاده شود.

4- وجود سرویس بهداشتی و امکان استفاده از دوش آب:

وجود حمام مناسب و امکان استفاده از دوش هرروزه برای پرسنل رستوران مخصوصا پرسنل مستقر در آشپزخانه باید مهیا باشد. همچنین مکانی برای شستشوی اشیا و وسایلی که نیاز به نظافت و پاکسازی دارند هم لازم است.

5- عدم استفاده از اشیا تزیینی، فلزی، جواهرات و… توسط پرسنل بخش آشپزخانه:

در خیلی از رستوران ها استفاده از فلزات، جواهرات و اشیایی از این قبیل توسط پرسنل آشپزخانه به خاطر جلوگیری از ورود میکروب ها به فضای آشپزخانه ممنوع است.

6- تعهد مبنی بررعایت پوشش در هنگام استخدام:

در بدو استخدام باید پرسنل در قرارداد کار متعهد گردند که پوشش کار را رعایت کنند و حتی در نبود کارفرما هم از لباس مخصوص استفاده کنند.

7- تفکیک پوشش خانم ها وآقایان:

بهتراست برای پوشش آقایان و خانم ها تفکیک قایل شد و نکات لازم و مناسب برای اینکه پوشش آنها کمترین مزاحمتی برای انجام وظایفشان داشته باشد رعایت گردد چرا که استفاده از تجهیزات آشپزخانه صنعتی مانند چرخ گوشت، اجاق گاز و یا لوازم آشپزخانه فست فود … نیازمند لباس مناسب می باشد که به اصطلاح دست و پا گیر نباشد. به طور مثال از لباس های بیش از اندازه بلند و گشاد برای خانم ها خود داری گردد که مزاحمتی برای کارکردن آنها ایجاد نکند.

8- وجود ناظر بهداشت و پوشش:

بهتر است فردی از پرسنل کار نظارت بر پوشش ورعایت بهداشت توسط سایرین را برعهده بگیرد که مورد اعتماد کارفرما باشد و خود اصول اولیه بهداشت را رعایت کند و هرگونه عدم رعایت یا مشکلی را به کارفرما گزارش بدهد.

اهم موارد مورد نیاز برای پوشش پرسنل در این مقاله ذکر گردید، امید است که در مواقع لزوم راهگشای شما عزیزان باشد.

5/5 - (1 امتیاز)

1 دیدگاه در “پوشش پرسنل رستوران | اهمیت لباس فرم کارکنان

  1. بهزاد گفت:

    اولین چیزی که مشتریان در نگاه اول می بینند لباس پرسنل است. اینکه چقدر تمیز باشد و مانند آن

    https://rcut.in/uYWqbygV

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده + نوزده =

Facebook Twitter Instagram YouTube Pinterest linkedin
فروشگاه
وبلاگ